Известие

Collapse
No announcement yet.

АЛФА 33 ПРОБЛЕМ С ОБОРОТИТЕ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• АЛФА 33 ПРОБЛЕМ С ОБОРОТИТЕ

Здравейте хора,
    Имам 33 вече 3 години и никога съм нямал сериозни проблеми,но това се промени изведнъж.
    От 2 месеца след като запаля ( пали без грешка ) се започва следното
    Двигателя започва да мени оборотите си,като колкото повече стои на празен ход толкова повече глъхне.Не реагира на подаването на газ или изгасва след като натисна педала.Ако тръгне да речем като включа втора при едно и също положение на педала на газта ту поема рязко и се изтрелва ту заглъхва двигателя и трябва да върна педала и да подам отново газ за да тръгне.
    Ходя вече в 10 сервиза и най-тъпото е че всички ми казват различни неща.Изредиха дюзи,компютър,клапа на дебитомер и така като гледам май ще ми продават нов двигател щото според тях не останаха незасегнати части.

Моля ви се добри хора ,дайте акъл какво да правя щото я обичам тая кола.
    Ако някой има идея какво и е на колата да казва

Благодаря предварително
    Alfa 166 2,4 jtd
    Alfa 33 1,7-беше на жената
    Toyota Passeo-новата на жената
    Всички четем упътването когато няма смисъл

Aз съм имал сходен проблем - т.е. не толкова сериозен, но със същите симптоми. За това нещо при мене имаше 2 причини :
    - повреда в малкия компютър над дебитомера (колата е 1.5 '91);
    - засмукване на повече въздух заради процеп в черния маркуч след дебитомера.
    Провери ги тия неща (и кабелите за свещите за по-сигурно), и мисля че ще решиш проблема. Обаче не давай да ти пипа колата кой да е - много са малко добрите майстори, да не говорим пък за такива, разбиращи Алфа
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
      Aз съм имал сходен проблем - т.е. не толкова сериозен, но със същите симптоми. За това нещо при мене имаше 2 причини :
      - повреда в малкия компютър над дебитомера (колата е 1.5 '91);
      - засмукване на повече въздух заради процеп в черния маркуч след дебитомера.
      Провери ги тия неща (и кабелите за свещите за по-сигурно), и мисля че ще решиш проблема. Обаче не давай да ти пипа колата кой да е - много са малко добрите майстори, да не говорим пък за такива, разбиращи Алфа
      Освен кабели и свещи провери дистр. капачка и палец (особенно ако става така само когато е влажно времето)

Поздрави
      Не става само с Алфа, требе и акъл...
      Alfa 33 SW 89г. 1.7 IE 8V,
      Alfa 33 91г. 1.3 RIP,

Hyundai Santamo 2000г. 2.0 16v

Comment

здр

здравей колега ,колата има ли газ,ако има сваляй и почиствай дросел,дебитомер,също така да си провериш налягането на бензиновата помпа,трябва да е над 2 бара,горивен филтър ако не си сменял,сменяй,успех
        145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Виж в какво състояния е термостата.Ако е заминал може колата да не реагира при подаване на газ.
          1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
          и делта

Comment

Е ТЕ ТАКАВА ГЛУПОСТ НЕМА,какво общо има термостата с подаването на газта,при положение ,че човека е писал ,че проблема е при студен и при топъл двигател

Comment

Човека да каже променя ли се работната температура при промяна на скоростта.Ако се променя значи термостата е заминал.А ако има връзка между компътъра и термостата, то е възможно компютъра чрез ограничаване на обротите да намали работната температура и обратно както при модел 156.
              и делта

Comment

като гледам симптомите ме навежда на мисълта че имаш недостиг на въздух,но пък от друга страна е много вероятно колата да се дави,а това ме кара да се замисля че или намалява притока на въздух или увеличава количеството гориво.Провери си дебитомера или ламбдата.Това обяснява промените на работа при еднакво подадена газ.За мен вероятно ти е тръгнал дебитомера.

това е според мен надявам се да съм ти от полза.Успех

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

На първо място да благодаря на всички които се отзоваха
                  В събота реших да пробвам колата и се получи следното:
                  Колата запали без грешка и така работеше известно време,НО направи ми впечатление че температурата в движение не се вдигна над 60 градуса ( явно термостат )сега ще го сменя,но силно се съмнявам само той да е проблема,защото на място оставих колата да работи до 80 градуса и тръгнах тогава.На първия светофар спирам и колата забива на около 700 ( по мое мнение ) оборота и като дам газ се задавя и чак след неколкократно натискане на газта се форсира.
                  Като тръгна върви,но нещо не и стига усещам го
                  Появи се от някъде един келеш с картофовозачка ( Голф 3 ) и за мой срам ме издуха.
                  Повече няма да изкарвам колата докато не я оправя,че да не срамя марката
                  Alfa 166 2,4 jtd
                  Alfa 33 1,7-беше на жената
                  Toyota Passeo-новата на жената
                  Всички четем упътването когато няма смисъл

Comment

Термостата беше моето решение Смени го и ще видиш разликата
                    и делта

Comment

да бе,мойта я карам без термостат,то тогава трябва според твойто мнение трябва изобщо да не пали

Comment

и аз имам същия проблем като дам газ не се форсира а и падат оборотите и гасне обаче това не е всеки пат имам чувството че колата е полудяла а ако тръгне като дам 2 и пак гасне и още един проблем-като карам и сама гасне върви си и изведнъж гасне колата е alfa 33 1.7 boxer 94 god

Comment

Първоначално публикувано от dimitar zlatarev
                          и аз имам същия проблем като дам газ не се форсира а и падат оборотите и гасне
                          И при мен е така, но само когато е на бензин и е на място. После няма никакви проблеми.
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                          X